Loopbaanbegeleiding

Wanneer maak je gebruik van loopbaanbegeleiding?

Ieder mens wordt in zijn leven geconfronteerd met veranderingen, zowel in zijn persoonlijk leven als in zijn werk. Deze veranderingen bieden kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Soms valt het niet mee om in je eentje de weg te vinden en is de ondersteuning van een adviseur gewenst. Deze kan als begeleider en klankbord optreden bij het maken van keuzes voor de toekomst. Hierdoor ben je sneller in staat stappen te zetten en werk te zoeken dat bij je past.

Wie maken er gebruik van loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is met name bestemd voor mensen die:

  • van functie of werkomgeving willen veranderen (je bent ontevreden over je huidige werk, je dreigt vast te lopen in je huidige functie omdat je niet op de juiste plek zit, je voelt je niet thuis in de organisatie, je hebt het gevoel dat je jouw ambities en capaciteiten onvoldoende kan ontplooien, …)
  • onzeker zijn over solliciteren
  • van functie of werkomgeving moeten veranderen (je wordt ontslagen of je functie vervalt, … )

Afstemming op persoonlijke situatie

Een traject wordt volledig afgestemd op jouw situatie. Als basis zijn er de volgende individuele begeleidingstrajecten.

In een oriënterend gesprek kun je vragen en behoeften voorleggen. Hier bespreken we of loopbaanbegeleiding op dit moment de juiste stap is en welk traject het beste aansluit op je persoonlijke situatie. In de loopbaantrajecten kan ook ruimte voor coaching worden opgenomen. Zie coaching.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

De kosten zijn afhankelijk van de duur van het gekozen traject. De tarieven zijn zowel voor particulieren als werkgevers interessant. Bijvoorbeeld: een loopbaanheroriëntatie traject voor een particulier kost € 995,-. inclusief BTW.

Een oriënterend en vrijblijvend eerste gesprek is gratis.